ZF 24

Un secretar de stat în Transporturi, oficialul Tarom în Olanda şi fiul fostului proprietar Autoitalia ar putea să fie propuşi ca noi membri în CA-ul Tarom

Un secretar de stat în Transporturi, oficialul Tarom în...

Autor: Mirabela Tiron

22.10.2013, 14:07 1194

Primele nume vehiculate pentru poziţiile de reprezentaţi în consiliul de administraţie al Tarom, după demisia lui Nicolae Demetriade şi revocarea lui Dan Pascariu ce urmează să aibă loc, sunt Manuel Donescu, secretar de stat la Transporturi (fost secretar la Ministerul Economiei), Dante Stein, fiul fostului proprietar al companiei AutoItalia, Herbert Stein, numit consilier onorific al premierului Victor Ponta şi Laurenţiu Mezei, care conduce biroul Tarom din Amsterdam, potrivit unor surse apropiate Tarom.

Ministerul Transporturilor nu a transmis momentan informaţii cu privire la schimbarea din cadrul consiliului de administraţie Tarom. Astăzi urmează să aibă loc o întâlnire în care se va lămuri situaţia de la Tarom.

Dante Stein, cetăţean austriac, a lucrat ca vicepreşedinte executiv în cadrul AutoItalia şi s-a ocupat de marketing şi advertising. În aprilie anul trecut, Herbert Stein a vândut compania către grupul israelian Levi Group.

Laurenţiu Mezei, care conduce operaţiunile Tarom în Olanda, şi-a depus candidatura pentru postul de director general al Tarom anul trecut, când se făceau recrutări pentru această poziţie.

Potrivit datelor din CV-ul publicat pe internet, Manuel Donescu a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei la 25 februarie 2013, coordonând activităţile de comerţ exterior şi relaţia cu Parlamentul. “Anterior desemnării ca secretar de stat, Manuel Donescu ocupat succesiv în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri funcţiile de consilier în cadrul cabinetului ministrului, director de cabinet al ministrului şi director general adjunct al Direcţiei Generale Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale”, se arată pe minind.ro.

Manuel Donescu a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe în cadrul căruia a ocupat funcţiile de prim-colaborator al şefului de misiune şi consilier diplomatic în cadrul Ambasadei României la Beijing (2008-2010), precum şi secretar la Ambasada României la Tokyo (2004-2008), se mai arată în CV-ul lui.

"A profesat ca avocat, membru al Baroului Bucuresti, Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR), în prezent fiind suspendat urmare solicitării de a fi trecut pe tabloul avocaţilor incompatibili. Manuel Donescu a absolvit Facultăţile de Drept (1996) şi Istorie (1994) ale Universităţii din Bucureşti şi cursurile postuniversitare de specializare în management bancar si bursier din cadrul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din Academia de Studii Economice Bucureşti (1999-2000)", se arată în CV-ul lui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO