ZF 24

Un producător de tractoare a terminat un parc fotovoltaic de 1,8 mil. euro

Un producător de tractoare a terminat un parc...

Autor: Laurentiu Cotu

04.10.2013, 00:06 183
Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin a finalizat o investiţie de peste 1,8 mil. euro într-un parc fotovoltaic cu o capacitate de 1,39 MW, dezvoltat pe un teren aflat în proprietatea companiei. Investiţia a fost realizată în vederea reducerii costurilor cu energia electrică în fabricile deţinute de Irum la Reghin.
 
„Parcul fotovoltaic este finalizat şi produce zilnic energie electrică. În curs de derulare avem încă un proiect în valoare de 3,5 mil. euro în construcţia şi dotarea unei fabrici pentru confecţii metalice. Lucrările de construcţie sunt în grafic, urmând partea de finisaje interioare şi reorganizarea fluxului tehnologic pentru eficientizarea activităţii“, a declarat Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin.
 
Odată finalizată, investiţia va permite creşterea capacităţii de producţie, dar şi a numărului de angajaţi. Anul trecut, producţia fabricii de la Reghin a crescut cu 5% faţă de anul anterior. IRUM a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri netă de aproximativ 64 mil. lei (14,4 mil. euro) şi mizează în acest an pe o creştere de 2-3% a afacerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO