ZF 24

Un producător de sere şi solarii din Cluj speră la vânzări de 2,5 mil. euro

Un producător de sere şi solarii din Cluj speră la...

Autor: Greta Bogdan

22.08.2015, 10:00 5632

Dimensiunile unui solar fabricat de Sere Transilvania variază între 27 de metri pătraţi şi 1.000 de metri pătraţi, iar preţurile pornesc de la 8 euro pentru un metru pătrat de solar şi 18 euro pentru un metru pătrat de seră modulară.

Producătorul Sere Transilva­nia, o afacere pornită în 2008 la Cluj-Napoca de un antre­prenor local, speră la vânzări în creştere cu 25% în volum acest an, în timp ce rulajul bugetat merge spre 2,5 mil. euro pe baza comenzilor venite de la fermieri români, dar şi din Ungaria, Slovacia, Austria sau Albania.

„Am avut mai multe comenzi de aproximativ 200.000 euro fiecare, dar şi proiecte de zeci de hectare care sunt pe ultima sută de metri, cele mai multe peste hotare. În România con­curăm cu sere şi solarii importate şi ne este greu să-i convingem pe fermieri de avan­tajele folosirii unei structuri de oţel galvanizat versus o structură arhaică de lemn fără nicio durabilitate în exploatare sau rezistenţa la zăpadă şi vânt“, a spus pentru ZF Csaba Lengel, CEO al Sere Transilvania şi acţionar minoritar în companie. Datele de la Registrul Comerţului arată că cel mai important acţionar al Sere Transilvania este New Vista Partners, un vehicul creat de doi investitori americani pentru proiecte pe piaţa locală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO