ZF 24

Un producător american de componente auto ar putea reloca o fabrică în parcul industrial Arieş din Turda

Un producător american de componente auto ar putea...

Autor: Roxana Rosu

01.06.2016, 11:13 1849

Parcul industrial Aries, aflat în localitatea Turda, judeţul Cluj, o investiţie greenfield realizată de fondul de investiţii Europa Capital Emerging Europe, a fost selectat ca o potenţială locaţie pentru mutarea facilităţilor de producţie ale unei companii mari din Statele Unite, cu activitate în industria componentelor auto. 

În ultimele şase luni, compania americană a prospectat mai multe locaţii deoarece intenţionează să-şi relocheze în acest an o parte dintre facilităţile de producţie din actuala locaţie din America de Nord. Mutarea producţiei presupune crearea a cel puţin 100 de locuri de muncă, de la începutul operaţiunilor în România, urmând a fi angajate până la 600 de persoane până în 2021.

”Suntem foarte bucuroşi că parcul industrial Aries a fost pus pe lista scurtă de potenţiale locaţii ale companiei americane, deoarece reiterează decizia noastră de la începutul anului 2015 de a oferi premisele moderne pentru producţia şi asamblarea industrială în România. Compania americană a subliniat beneficiile oraşului Turda ca destinaţie de producţie, în contexul unei rate ridicate a şomajului la nivel local dar şi a unei forţe de muncă pregătite, persoane cu mare experienţă, foşti angajaţi ai societăţilor industriale ce au fost închise în ultimii ani”,  spune Erik Gustafson, Head of Asset Management for Europa Capital Emerging Europe.    

El a adăugat că vor continua să colaboreze cu primăria Turda pentru a se asigura că această companie americană, dar şi alţi potenţiali investitori, vor alege parcul industrial Aries ca locaţie în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO