ZF 24

Un milion de euro de la Guvern pentru cinci judeţe afectate de calamităţi naturale

Un milion de euro de la Guvern pentru cinci judeţe...

Autor: Petru Mazilu

09.10.2020, 10:30 51

Cinci judeţe afectate de calamităţi naturale primesc un milion de euro de la stat sub formă de ajutor. Guvernul a aprobat joi suma de bani care va fi folosită pentru reparaţii la infrastructura distrusă de inundaţii.

În şedinţa joi, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 4,794 de milioane de lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru localităţi din cinci judeţe afectate de calamităţi naturale.

Fondurile vor ajunge în judeţele Alba, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş şi Timiş. Banii vor fi utilizaţi pentru refacerea infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor şi malurilor de apărare, a drumurilor judeţene şi comunale, a podurilor, podeţelor, digurilor şi punţilor pietonale.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţiile Prefectului din cele cinci judeţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO