ZF 24

Un mic pas spre modernizare: Instituţiile publice nu mai au voie să ceară copii inutile ale actelor

Un mic pas spre modernizare: Instituţiile publice nu mai...

Autor: Gabriel Pecheanu

09.11.2021, 16:00 114

Instituţiile publice nu mai pot solicita copii ale actelor, potrivit unei legi promulgată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit legii, sunt interzise copiile inutile, care se adună la dosarul cu şină.

„Câştig important pentru cetăţean. Preşedintele Iohannis a promulgat legea care interzice statului să mai ceară de la persoanele fizice şi juridice copii după acte emise de acelaşi stat. La mai puţin de o jumătate de an de la înregistrarea proiectului legislativ la Parlament de către colegul deputat George Tuţă, proiect la care am semnat în calitate de coiniţiator. Suntem pe drumul cel bun pentru o administraţie publică modernă”, transmite senatorul PNL Alina Gorghiu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Potrivit legii, se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţei publice centrale.

Legea intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO