ZF 24

Un loc de muncă în industria farmaceutică generează alte 12

06.08.2010, 14:22 28

V-aţi gândit vreodată că un nou loc de muncă în industriafarmaceutică costă între 10.000 şi 12.000 de euro? Vi se pare multsau puţin? Înainte de a răspunde, luaţi însă în calcul şi alt fapt:de fiecare job din industria farmaceutică se leagă alte 10-12slujbe din cele mai variate domenii.

Dragoş Damian, CEO al Terapia-Ranbaxy, cel mai mare producătorde medicamente generice din România, le socoteşte pe rând: înamonte se află furnizorii de materii prime, utilităţi, dar şidepartamentele de cercetare-dezvoltare a noilor produse, iar înaval "se creează zeci de mii de joburi în sectoare ample precumdistribuţia şi farmaciile, dar şi departamentele de marketing,promovare şi relaţii publice".

În plus, spune Damian, spre deosebire de alte ramuri aleeconomiei unde o slujbă atrage după sine multe altele, meritămenţionat că în industria farmaceutică, slujbele create sunt înmare parte specializate: "Mai bine de 50% dintre angajaţi au studiisuperioare, iar veniturile pe care aceştia le primesc sunt mairidicate faţă de alte sectoare".

Şeful Terapia-Ranbaxy spune că factorul de multiplicare ridicat,împreună cu veniturile crescute pe care le generează industriafarmaceutică, reprezintă un motiv suficient de îndreptăţit pentruca România să atragă investiţii în acest sector, ţară noastrăputănd fi o adevărată platformă pentru export. Un alt plus alacestei industrii, faţă de altele, este că personalul arecalificare peste medie, iar veniturile pe care angajaţii le primescsunt mai ridicate faţă de celelate sectoare.

Citiţi mai multe despre slujbele de care se leagă alte slujbe într-unmaterial amplu disponibil pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO