ZF 24

Un joc dezvoltat de doi români, hit la nivel global

Ancu Radu

Ancu Radu

Autor: Adrian Seceleanu

18.08.2014, 00:07 17652

Watercolors, un joc dezvoltat de Adonis Software - o firmă înfiinţată de Ancu Radu şi Bogdan Florescu, doi foşti colegi şi absolvenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucureşti, a devenit un hit la nivel global.

„În două săptămâni, mai mult de un milion de oameni au descărcat aplicaţia”, a declarat pentru ZF Ancu Radu. Din numărul total de utilizatori ai jocului, care poate fi descărcat gratuit, circa 2 procente ajung să şi plătească  pentru modulele suplimentare sau pentru a primi sfaturi despre cum poate fi rezolvat puzzle-ul, fiecare pachet având un preţ de aproximativ 1 dolar. Acesta este primul joc lansat de companie.

Radu şi Florescu au înfiinţat Adonis Software în 2011 sub forma unui SRL-D (SRL - Debutant), în cadrul programului guvernamental de stimulare a intrării în business a tinerilor, cu gândul de a accesa finanţarea nerambursabilă de 10.000 de euro oferită de stat şi de a lansa propriile produse.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Ancu Radu despre impactul jocului asupra companiei

- opinia fondatorului companiei despre programul de de stat cu finanţare de până la 10.000 euro 

- alte proiecte derulate de firmă, participarea la concursuri, dezvoltarea produselor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO