ZF 24

Un institut de robotică a dezvoltat roboţi-şerpi spion. VIDEO

Un institut de robotică a dezvoltat roboţi-şerpi...

Autor: Ştefan Stan

07.04.2013, 21:40 216

Abilităţile variate ale roboţilor-şerpi îi fac foarte utili în atingerea unor locaţii sau puncte de observaţie la care oamenii sau alte echipamente nu pot ajunge. Roboţii se pot căţăra în puncte tactice, pot fi manevraţi printr-o varietate de terenuri şi pot încăpea în spaţii înguste, precum garduri sau ţevi, scrie site-ul biorobotics.ri.
 

Examinarea terenului
Robţii-şerpi pot fi puşi să escaladeze rapid stâlpi, structuri de suport, burlane, ţevi sau copaci şi pot asigura o perspectivă asupra terenului dintr-un punct înalt de recunoaştere. 
 

Atingerea punctelor inaccesibile
Roboţii-şerpi sunt ideali ca maşinării de cercetare pentru atingerea locaţiilor periculoase sau inaccesibile pentru oameni. Lăţimea îngustă a “şerpilor” este perfectă pentru accesarea sistemelor tubulare, reţelelor de ţevi, burlanelor şi gardurilor.
 

Capacităţi de locomoţie versatile
Capacitatea extinsă de mişcare a roboţilor le permite să se târască, să înoate,să se căţere şi să se rostogolească până la destinaţia-ţintă şi să-şi îndeplinească misiunea. Roboţii pot alterna între aceste modalităţi de deplasare fără să aibă nevoie de ajustări mecanice, însemnând că un robot-şarpe poate trece peste orice obstacol întalneste prin schimbarea tipului de locomoţie folosit.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO