ZF 24

Un hacker roman da lectii de securitate celui mai mare producator de solutii antivirus

24.11.2009, 12:40 86

Hackerul roman cunoscut sub pseudonimul de "Unu" a anuntat,printr-un post pe blogul personal, ca a patruns in baze de dateapartinand gigantului software Symantec, specializat in securitateIT, accesand date personale ale clientilor si angajatilor, dar sinumere de serie ale produselor, informeaza Mediafax.

Symantec a confirmat informatia printr-un comunicat, subliniindca vulnerabilitatea semnalata de hacker afecteaza numai serviciilede suport clienti din Japonia si Coreea de Sud, fara a avea niciunefect asupra produselor de securitate comercializate de grup.

"Symantec actualizeaza site-ul cu masurile de securitatteadecvate si il va pune la dispozitia publicului cat de curand.Compania ancheteaza incidentul si nu poate oferi alte detalii inprezent", se arata in comunicat.

Hackerul a patruns in bazele de date ale Symantec si a obtinutacces la informatii sensibile variate despre clientii companiei,angajati si produse, de la nume de utilizator si parole ladetaliile cardurilor bancare folosite pentru plati catre companie,precum si numerele de serie ale soft-urilor comercializate degrup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO