ZF 24

Un fost ofiţer de poliţie produce sucuri naturale la Câmpulung Muscel şi vinde în reţeaua Cora

600.000 este investiţia în fabrica Profuctta de la Câmpulung Muscel, judeţul Argeş

600.000 este investiţia în fabrica Profuctta de la Câmpulung Muscel, judeţul Argeş

Autor: Cristina Roşca

27.06.2015, 13:00 7122

Marius Măcărescu a început să lucreze în 1995 ca ofiţer în cadrul Poliţiei Municipiului Bucureşti, însă după cinci ani şi-a început cariera în antreprenoriat cu o firmă de colectare debite.

În urmă cu circa doi ani a decis să parieze pe un nou business, respectiv o companie care produce şi îmbuteliază în Câmpulung Muscel sucuri naturale 100% din legume şi fructe sub brandul Profuctta. Următorul pas pentru antreprenor îl reprezintă lansarea de noi produse, respectiv fructe şi legume uscate, dulceţuri şi gemuri naturale.

În 2010 era într-un concediu în sudul Franţei şi a stat două nopţi la un hotel care le-a oferit lui şi soţiei sale numai sucuri naturale şi dulceţuri ambalate în sticlă.

„Acolo ne-a venit ideea, văzând că au sucuri din măr şi din fructe de pădure. Atunci ne-am spus: noi suntem din Câmpulung Muscel, care este o zonă cunoscută pentru mere şi pentru fructe de pădure. De ce n-am lansa şi noi un astfel de produs?”

Marius Măcărescu a  absolvit în anul 1994 Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea Ştiinţa şi Ingi­neria Materialelor, şi a început să lucre­ze ca ofiţer în cadrul Poliţiei Munici­piului Bucureşti un an mai târziu.

„Ca antreprenor am debutat în 2000 cu Millenium Services Securities, o societate de colectări debite. Pasiunea pentru businessurile făcute bine m-a determinat să deschid, în august 2005, societatea de asistenţă rutieră Motor Assis­tance, actuala Millennium Assis­tance, disponibilă persoanelor juridice şi fizice deopotrivă.”

În 2013, a atacat un nou segment, cel al sucurilor naturale, lansând pe piaţă o a treia firmă – Premium Fruct. Potrivit datelor depuse la Ministerul de Finanţe de firma Premium Fruct, cifra de afaceri a fost anul trecut – primul an de întreg de funcţionare – de 13.500 de lei. În companie lucrau 3 angajaţi, iar pierderile depăşeau 400.000 de lei. „Firma a fost creditată, de aceea în primii ani vom fi pe pierdere.”

Oficialii companiei nu oferă estimări de business pentru acest an. „Avem o fabrică în Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, în care am investit 600.000 de euro şi putem produce 2 – 4 tone de suc pe zi. Fructele şi legumele sunt cumpărate de la producătorii locali sau de la cei din judetele limitrofe.” El nu precizează cât din capacitatea de producţie a fabricii este folosită.

Produsele companiei sunt prezente în prezent în hipermarketurile Cora, iar antreprenorul Marius Măcărescu spune că următoarea reţea pe listă este Auchan. „În prezent distribuim sucul de mere la bag in box de 3 litri la pretul de 16 lei. Din toamnă vom avea sucuri de fructe şi legume la sticla de sticlă şi la bag in box de 2 litri, din mere, pere, cireşe, vişne, fructe de pădure, sfeclă roşie, morcovi şi ţelină.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO