ZF 24

Un american a fost arestat după ce a postat pe Facebook poze în care îmbrăţişează un lamantin

Un american a fost arestat după ce a postat pe Facebook...

Autor: Octavian Calei

19.02.2013, 17:40 15556

Un bărbat din statul american Florida a fost arestat după ce a postat pe Facebook fotografii care îl incriminează pentru punerea în pericol a unui animal pe cale de dispariţie, scrie Daily Mail.

Ryan William Waterman, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat duminică pentru „molestarea, hărţuirea sau perturbarea” unui lamantin, un gen de mamifer asemănător cu foca care trăieşte în regiunile tropicale din SUA şi din Africa. Într-una din fotografii, Waterman ţine în braţe animalul, iar în celelalte fotografii, încurajează doi copiii să se joace cu lamantinul, fiind puşi să stea pe el. 

Autoritatea locală pentru conservarea mediului a depus plângerea împotriva bărbatului după ce au fost informaţi de o persoană anonimă printr-un telefon care a văzut fotografiile pe internet.

Potrivit investigaţiilor, fotografiile au fost făcute în luna ianuarie în St. Lucie County.

„O interacţiune care pare nevinovată şi inofensivă poate avea în cele din urmă consecinţe serioase asupra lamantinilor şi asupra altor vietăţi”, a declarat comisia autorităţii de conservare pentru un post TV.

În luna noiembrie o femeie în vârstă de 53 de ani a fost arestată în Florida pentru că s-a aşezat pe un lamantin în parcul Fort DeSoto. Ana Gloria Garcia Gutierrez a scăpat de pedeapsă pe cauţiune. Ea a declarat la poliţie că era nouă în zonă şi nu şi-a dat seama că a făcut ceva rău.

Infracţiunea de gradul doi pentru rănirea unui lamantin se pedepseşte cu închisoare de până la 60 de zile şi cu o amendă de 500 de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO