ZF 24

Ultima speranta a turismului romanesc: Revelionul

Ultima speranta a turismului romanesc: Revelionul
22.10.2009, 17:17 23

Dupa o vara cu rezultate destul de slabe, operatorii din turismspera ca macar sezonul de iarna sa le mai imbunatateasca bilantul.De data aceasta insa, pornesc la drum mult mai rezervati, scrieBUSINESS Magazin.

"A scazut dramatic piata cumparatorilor. Dintre produsele uneiagentii, cel mai mult au scazut vacantele leisure - cu 40%", spuneDoru Negulescu, director general al Kara Travel. Turismul deafaceri a scazut cu aproximativ 20-30%, iar agroturismul ainregistrat scaderi de pana la 30%, dupa cum arata estimarileagentiilor..

Singurul segment unde s-a vazut o usoara crestere a fostsegmentul de lux si premium, unde s-au inregistrat cresteri deaproximativ 20-30%, ajungandu-se la aproximativ 10.000 de clientianul acesta, conform estimarilor lui Dragos Raducan, secretargeneral al FPTR (Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Cititi mai multe despre ce vacante s-au vandut in acest an inRomania si despre ofertele pentru perioada de iarna pewww.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO