ZF 24

UE va initia anchete in sectorul bancar, de energie si comunicatii, pentru protejarea consumatorilor

29.01.2008, 13:50 14

Comisarul european pentru Protectia Consumatorilor, Meglena Kuneva, va initia in acest an investigatii la nivelul industriilor despre care se presupune ca exploateaza populatia, prima ancheta vizand sectorul bancilor, in legatura cu problema costurilor asociate administrarii unui cont bancar, informeaza Mediafax.

Sectorul bancar este unul dintre domeniile de activitate evidentiate in mod special intr-un raport ce urmeaza sa fie prezentat joi de catre Kuneva, ce cuprinde ariile economiei europene care exploateaza consumatorul.

"Comisia analizeaza atent mai multe sectoare, precum cel financiar, de energie si telecomunicatii, bancile fiind primul domeniu care va fi investigat in detaliu", a declarat o sursa din cadrul conducerii europene.

Potrivit raportului pregatit de Kuneva, taxele medii pentru administrarea unui cont bancar variaza intre zero si peste 80 de euro la nivelul tarilor blocului comunitar.

In cazul in care ancheta demonstreaza vinovatia bancilor, Kuneva poate impune autoritatilor nationale sa actioneze impotriva bancilor, solicitand acestora sa ajusteze taxele sau sa acorde compensatii clientilor.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO