ZF 24

Udrea: Nu mai avem timp de licitatii pentru inchirierea plajelor

17.05.2009, 12:32 18

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat, sambata, ca a fost emis un ordin comun al Ministerului Turismului si Ministerului Mediului, care prevede criteriile in baza carora plajele vor fi inchiriate hotelierilor, fara licitatie, nemaifiind timp pentru organizarea licitatiilor, informeaza Mediafax.

"Plajele au fost reglementate, dar mai sunt cateva contracte dupa normele vechi si, dupa ce-au fost reziliate, au castigat provizoriu in instanta. Aceste situatii dorim sa le discutam si sa gasim o rezolvare pentru ca Guvernul nu a dat o ordonanta ca sa ne uitam la ea", a spus Elena Udrea, la Neptun.

Ea a anuntat ca a fost emis un ordin comun al Ministerului Turismului si Ministerului Mediului pentru ca plajele sa fie inchiriate fara licitatii in acest sezon estival, motivand ca nu mai este timp pentru organizarea acestora. Acest ordin prevede criteriile in baza carora vor fi inchiriate plajele: numarul de stele al unitatii hoteliere, numarul de locuri de cazare si pozitionarea fata de plaja.

"Vor exista plaje organizate şi plaje libere. Pe plajele organizate, fiecare utilizator pune conditiile pe care le doreste", a explicat Elena Udrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO