ZF 24

Turcia se indeparteaza tot mai mult de UE. Renunta la euro si dolar pentru a folosi valutele nationale in comertul cu Iran si China

28.10.2009, 14:57 67

Turcia va renunta la euro si dolar si va folosi valutelenationale in comertul cu Iran si China, dupa ce o schimbaresimilara a fost deja efectuata in relatiile cu Rusia, potrivitpresei turce, citata de Ria Novosti.

"Am adoptat legislatia necesara si suntem pregatiti pentruaceasta schimbare", a declarat premierul turc, Recep TayyipErdogan, la un forum bilateral de afaceri organizat in Iran, citatde publicatia Milliyet.

Turcia foloseste deja monedele naţionale, lira si respectivrubla, in relatiile comerciale cu Rusia in contextul reduceriiincrederii in dolar ca principala valuta folosita la scara mondialapentru constituirea rezervelor banesti. Rusia este cel mai marepartener comercial al Turciei, cu fluxuri de aproape 38 de miliardede dolari in 2008.

Valoarea importurilor si exporturilor Turciei cu Rusia, Iran siChina depaseste 65 de miliarde de dolari pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO