ZF 24

Trei şefi ai traderilor de cereale multinaţionali şi-au făcut bagajele în ultimele luni

Trei şefi ai traderilor de cereale multinaţionali...

Autor: Gabriel Razi

18.06.2013, 21:02 2021

Cezar Gheorghe, CEO-ul Ameropa Grains (rulaje de 198 mil. euro anul trecut), Victor Beznea, numărul unu de la Nidera România (afaceri estimate la 85 mil. euro în 2012), şi Ts­vetan Iliev, general manager al operaţiunilor locale ale americanilor de la Bunge (254 mil. euro în 2012), şi-au făcut bagajele într-un interval de o lună şi au părăsit grupurile de agrobusiness pe care le conduceau.

Bulgarul Iliev a condus Bunge numai pentru câteva luni după ce Cristian Ungu­reanu, care era CEO al Bunge din 2009, a pă­răsit grupul în discreţie totală după fuziunea dintre ope­raţiunile Bunge şi cele ale Prio Foods din a doua parte a anului trecut. „O astfel de schimbare atât de radicală nu a mai fost făcută niciodată în industria noastră“, a declarat pentru ZF un executiv de top din industrie, care nu a dorit să fie nominalizat.

Cele trei schimbări vin după încheierea unui sezon 2012/2013 extrem de dificil ca urmare a scăderii volumelor disponibile, dar şi cu sincope operaţionale ca urmare a neonorării de către fermieri a unor „pachete“ importante de contracte în toamna anului trecut.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO