ZF 24

#trebuiesarepornimbusinessul Mircea Turdean, Farmec: Ne-am adaptat toate capacităţile de producţie pentru a ajunge să producem lunar peste 1.000 tone de dezinfectant

Videoconferinţa Branduri româneşti pentru revenirea economiei

Mircea Turdean, CEO, Farmec

Mircea Turdean, CEO, Farmec

Autor: Cristina Bellu

28.04.2020, 12:52 461

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, urmează să ajungă la o producţie de peste 1.000 tone dezinfectant pe lună, potrivit lui Mircea Turdean, CEO-ul companiei.

"Am intrat putenic pe piaţa dezinfectanţilor atât pentru a face ceva pentru noi, pentru companie şi pentru oamenii noştri, cât şi pentru piaţa locală. Într-o lună am reuşit să ieşim pe piaţă cu zece produse de dezinfectat (3 dezinfectanţi noi şi restul dezinfectanţi la diferite gramaje). Am facut într-o lună ceea ce în mod normal am fi făcut într-un an şi ceva, iar rezultate încep să se vadă. Am solicitat avizarea noilor produse în regim de urgenţă. Toate capacităţile de producţie le-am adaptat pentru aceste produse, iar începând de luna aceasta vrem să ajungem la o producţie de peste 1.000 de tone de dezinfectanţi lunar", a spus Mircea Turdean, CEO, Farmec, în cadrul videoconferinţei Branduri româneşti pentru revenirea economiei organizată de Ziarul Financiar.

Alte declaraţii:

► Gerovital este cel mai puternic brand românesc. La momentul începerii crizei ne-am confruntat cu o situaţie foarte dificilă, dar foarte repede am luat decizia de a începe să producem dezinfectanţi. A fost un moment cheie pentru noi. Dacă am fi rămas în continuare doar pe producţia de cosmetice am fi asistat la o scădere a vânzărilor de 20-30%.

►Materia primă pentru dezinfectanţii noştri este alcoolul etilic denaturant, materie pe care, din păcate, nu o găsim la noi, dar cu ajutorul echipei de la achiziţii am reuşit să aducem alcool etilic din import, la preţ rezonabil, pentru a lansa pe piaţă un produs competitiv din toate punctele de vedere- calitate şi preţ.

► Am pus două branduri – în spitale Dermofarm, iar pentru uz casnic – Farmec, dezinfectant Farmec

► În lunile următoare putem să vorbim despre o creştere spectaculoasă a cifrei de afaceri. Vorbim de cifre foarte mari, suplimentare. Toate lanţurile cu care avem relaţii îşi îmbunătăţesc relaţia cu noi. De o săptămână am început să angajăm oameni în producţie. Brandul şi toţi oamenii din compania nostră au contribuit la succesul nostru.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO