ZF 24

Tranzactiile din industria alimentara, sub un sfert din valoarea anului trecut

Tranzactiile din industria alimentara, sub un sfert din valoarea anului trecut
21.12.2009, 13:47 15

Daca anii 2007 si 2008 au fost dinamici din punctul de vedere altranzactiilor din industria alimentara, 2009 a fost pana acum un ancu mult mai putine miscari strategice si cu achizitii de valoaremai mica. S-au tranzactionat in prima jumatate a anului companii invaloare de circa 55 de milioane de euro, ceea ce reprezinta maiputin de un sfert din cuantumul operatiunilor de anul trecut.

"Investitiile sunt ca elefantii - se urnesc greu, dar odatapornite, nu le mai poti opri", declara Jan Derck van Karnebeek,directorul general al Heineken, despre decizia de a plati 150 demilioane de euro pentru un producator autohton de bere in 2008, ceamai mare suma din aceasta industrie. Achizitia Bere Mures de catredivizia Heineken Romania a permis olandezilor castigarea unei cotede 5% din piata, decisiva pentru depasirea rivalilor de la UrsusBreweries si obtinerea primei pozitii in clasamentul producatorilorde bere.

Cititi mai multe despre deal-urile din industria alimentaraincheiate in acest an pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO