ZF 24

Tranzactii imobiliare de 8 mld. euro in prima jumatate a anului

27.07.2008, 18:09 29

Valoarea totala a tranzactiilor imobiliare din Romania realizate in perioada ianuarie - iunie 2008 a fost de circa 29,3 mld. lei (8 mld. euro), potrivit unui calcul realizat de ZIARUL FINANCIAR pe baza impozitelor declarate la notari.
Notarii au retinut in primele sase luni din acest an impozite pe veniturile din tranzactiile imobiliare in valoare de 586,2 mil. lei (circa 160 mil. euro), in crestere cu 18,3% fata de sumele colectate in perioada similara de anul trecut, de 495,5 milioane de lei.

Sistemul de taxare a tranzactiilor imobiliare a fost modificat incepand cu 2007, taxa de timbru si impozitarea cu 16% a tranzactiilor incheiate de persoanele fizice care realizau profit din vanzarea imobilului fiind inlocuite cu impozitarea tuturor tranzactiilor in care vanzatori sunt persoane fizice, indiferent daca realizeaza sau nu profit. Nivelul impozitului este cuprins intre 1% si 3%, in functie de valoare si data dobandirii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO