ZF 24

Tranzacţia anului în Hi-Tech: Microsoft cumpără LinkedIn pentru 26 de miliarde de dolari, de 8 ori veniturile companiei. ”Este un moment de referinţă pentru LinkedIn”

Tranzacţia anului în Hi-Tech: Microsoft cumpără...

Autor: Ştefan Stan

13.06.2016, 15:46 4829

Microsoft va cumpăra LinkedIn, într-o tranzacţie evaluată la 26,2 miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Jeff Weiner va rămâne CEO LinkedIN şi va fi în subordinea şefului Microsoft, Satya Nadella, scrie Bloomberg.

Este vorba de unul dintre cele mai mari contracte din istoria grupului Microsoft.

"Echipa LinkedIn a devenit o afacere fantastică, axată pe conectarea profesioniştilor din întreaga lume", a declarat Satya Nadella, directorul general Microsoft.

"Împreună, putem accelera dezvoltarea LinkedIn, precum şi a Microsoft Office 365 şi Dynamics, în contextul în care încercăm să reprezentăm fiecare persoană şi organizaţie de pe planetă", a subliniat Nadella.

Oferta plasează valoarea companiei LinkedIn la 196 dolari per acţiune, ceea ce reprezintă un plus de 49,5% faţă de preţul de tranzacţionare al acţiunilor LinkedIn la închiderea şedinţei de vineri. 

”Astăzi este un moment de referinţă pentru LinkedIn”, a spus Reid Hoffman, preşedintele board-ului companiei. Afacerea va fi finaţizată anul acesta. 

Compania a avut venituri de 3 miliarde de dolari anul trecut. În primele trei luni din 2016, compania a raportat venituri de 860 de milioane de dolari, în scădere faţă de trimestrul patru din 2015. 

LinkedIn are peste 433 de milioane de utilizatori şi peste 9.200 de angajaţi în jurul lumii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO