ZF 24

Transgaz si NGT vor discuta, in martie, proiectul de unificare a retelelor de gaze din regiune

21.02.2008, 16:38 11

Natural Gas Transmission (NGT), subsidiara a grupului MOL, si transportatorul roman de gaze Transgaz Medias, vor discuta, in luna martie, strategia de dezvoltare a unei retele regionale de transport al gazelor in Europa Centrala si de Sud-Est, proiect initiat de compania ungara, informeaza Mediafax.

Prima intalnire a transportatoruilor de gaze din regiune, pe acest subiect, va avea loc la Bucuresti in perioada 13-14 martie, au anuntat, joi, NGT s Transgaz, intr-un comunicat comun.

La sfarsitul anului trecut, MOL a invitat mai multe companii, din Romania, Austria, Bulgaria, Bosnia, Croatia, Slovenia, Serbia, sa inceapa negocierile referitoare la infiintarea unui transportator regional de gaze naturale si a anuntat ca este deschis participarii si altor jucatori regionali de pe piata.

Sistemul de Transport al Noii Europe (NETS) presupune unificarea retelelor de transport al gazelor naturale. Proiectul ar urma sa aiba o lungime 27.000 de kilometri, iar initiativa a apartinut NGT.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO