ZF 24

Traian Basescu a depus juramantul pentru al doilea mandat de presedinte in fata Parlamentului. "Am fost reales, nu pentru ca am promis linistea"

Traian Basescu si-a depus juramantul pentru al doilea mandat de presedinte in fata Parlamentului. "Am fost reales, nu pentru ca am promis linistea"
21.12.2009, 15:42 31

Luni, incepand cu ora 15:30, presedintele ales, Traian Basescu,a depus urmatorul juramant:

"Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentrupropasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respectConstitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile silibertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea,independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asasa-mi ajute Dumnezeu!".

Cele doua camere ale Parlamentului, prin hotararea nr. 43 din 16decembrie 2009, constatand ca Traian Basescu si-a depus juramantul,a luat act de numirea acestuia in functia de presedinte alRomaniei.

"Pe 6 decembrie am fost ales presedinte pentru ca am fostconsiderat un vector pentru dezvoltarea Romaniei, nu pentru ca ampromis liniste", a declarat Basescu in primul sau discurs incalitate de presedinte al Romaniei la al doilea mandat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO