ZF 24

Traficul pe cel mai mare aeroport din România a ajuns la 8,3 milioane de pasageri, dar tot rămâne în urma aeroporturilor din Budapesta, Praga sau Varşovia

Traficul pe cel mai mare aeroport din România a ajuns la...

Autor: Mirabela Tiron

18.01.2015, 15:00 1051

Aeroportul internaţional Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, a avut anul trecut un trafic de 8,3 milioane de pasageri, în creştere cu circa 8,8% faţă de 2013, cel mai mare trafic înregistrat din 1998 încoace.

În medie, în fiecare zi au decolat 125 de avioane  de pe Otopeni anul trecut, potrivit calculelor ZF, ce iau în considerare numărul total de mişcări (aterizări, decolări) raportat de oficialii aeroportului.

Spre comparaţie, pe aeroportul internaţional din Budapesta, capitală europeană cu 1,7 milioane de locuitori, s-au înregistrat circa 9 milioane de pasageri, în timp pe ce aeroporturile din Varşovia şi Praga traficul sare de 10 milioane de pasageri.

„Anul trecut, 83% dintre pasagerii aeroportului au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene”, au transmis oficialii aeroportului Henri Coandă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO