ZF 24

Trafic în creştere pe A2, pe unde au circulat 67.000 de maşini în ultimele două zile

Autor: Departamentul Social

26.07.2015, 10:55 138

Centrul informează că la această oră valorile de trafic sunt în creştere pe A2 Bucureşti - Constanţa, însă se circulă fără probleme de fluenţă. Este de aşteptat ca în orele următoare, traficul să se intensifice considerabil pe sensul de mers către Capitală.

Acest sfârşit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic pe drumurile care duc către judeţul Constanţa. Spre exemplu, pe Autostrada Soarelui s-au înregistrat aproximativ 67.000 de autovehicule în ultimele două zile (numărul estimat al turiştilor aflaţi pe litoral depăşete 230.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism).

Aşadar, este de aşteptat ca pe parcursul acestei zile să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia - Constanţa, mai ales în zona staţiunii Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar în special la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu), arată reprezentanţii Infotrafic.

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, poliţiştii le reamintesc şoferilor că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la benzinăriile autorizate (OMV Petrom, MOL, Rompetrol) sau prin SMS, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

Taxa pentru punctul de trecere de la Feteşti de pe A2 este plătită în continuare cash, la ghişeu, în 40 la sută din cazuri, formându-se cozi, deşi există posiblitatea plăţii în benzinării sau prin SMS, arăta CNADNR într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

A2 Bucureşti - Constanţa are o capacitate medie de preluare de 2.500 de autovehicule pe oră, mai precizează Infotrafic.

Pentru evitarea aglomeraţiei, dinspre Constanţa înspre Capitală pot fi folosite şi alte rute: DN2A Constanţa - Hârşova şi DN3 Constanţa - Murfatlar - Ostrov - Călăraşi (traversare cu bacul).

De asemenea, pe autostrada A1 Piteşti - Bucureşti şi pe DN1 Braşov - Bucureşti vor creşte semnificativ valorile de trafic, mai ales înainte şi după lăsarea serii.

Pe autostrăzile şi pe drumurile naţionale pe care traficul rutier se va intensifica, numărul de poliţişti a fost suplimentat. Aceştia vor acţiona în zonele în care apar probleme în ceea ce priveşte fluenţa traficului, dar şi în scopul prevenirii unor accidente rutiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO