ZF 24

Traderii vând îngrăşămintele şi pesticidele cu dobânzi cămătăreşti de 30% la nouă luni

Seminţele, îngrăşămintele şi pesticidele sunt printre cele mai importante elemente de cost pentru orice fermă agricolă

Seminţele, îngrăşămintele şi pesticidele sunt printre cele mai importante elemente de cost pentru orice fermă agricolă

Autor: Gabriel Razi

21.10.2013, 00:08 71
Distribuitorii de îngrăşăminte, pesticide şi seminţe vând materiile prime folosite de agricultori cu dobânzi care ajung la 30% pentru o perioadă de nouă luni, afirmă fermierul italian Piero Francisci, care conduce o fermă de 2.500 de hectare prin intermediul companiei Iragri Ital Group din Teleorman.
 
Investitorul italian, care face business în agricultura locală de şase ani, s-a remarcat şi în această vară prin declaraţii publice dure la adresa comercianţilor de produse agricole pe fondul unei scăderi cu mai bine de o treime a cotaţiei grâului imediat după recoltare.
 
„Dacă cumpăr cu banii pe loc o anumită cantitate de marfă costă zece lei, iar dacă decid să plătesc la ter­men la recoltă, aceeaşi cantitate costa 13 lei, este o do­bân­dă cămătărească a traderilor. În lipsa creditării din sis­temul bancar, fermierii nu au cum să îşi facă un cash-flow“, spune investitorul italian, cu afaceri de 2-2,5 mi­lioa­ne de euro anual din producţia agricolă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO