ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
18.08.2014, 19:02 350

Cele mai importante ştiri de luni, 18 august

Un joc dezvoltat de doi români, hit la nivel global

Watercolors, un joc dezvoltat de Adonis Software - o firmă înfiinţată de Ancu Radu şi Bogdan Florescu, doi foşti colegi şi absolvenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucureşti, a devenit un hit la nivel global.

Peste 100.000 de orăşeni se mută anual la sate, de patru ori mai mulţi ca în 1990

Stresul urban, aglomeraţia sau veniturile insuficiente încep să pună din ce în ce mai multă presiune pe o generaţie cu vârsta cuprinsă între 35 şi 50 de ani, care încearcă să scape de aceste „poveri“ caracteristice traiului la oraş.

Piaţa muncii dintr-o privire: Salariile în cele mai importante 35 de industrii din România

Avocatul Remus Borza a fost numit preşedinte al Polisano, un grup de firme cu afaceri de peste 350 mil. euro şi peste 2.000 de angajaţi în principal în industria de medicamente. Numirea lui Remus Borza, avocatul care controlează firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, are loc la două luni de la moartea fondatorului, medicul Ilie Vonica, care s-a sinucis. 

Burger King vrea să-şi încerce norocul a doua oară în România şi trimite o delegaţie în toamnă la Bucureşti

Lanţul american de fast-food Burger King, care are peste 13.500 de restaurante la nivel mondial şi afaceri ce au depăşit 1 mld. dolari anul trecut, va trimite în această toamnă o delegaţie la Bucureşti pentru a reanaliza piaţa locală în vederea unei reintrări.

Agricola a ajuns „pe tăcute“ la ferme agricole de 2.000 ha

Agricola Bacău, unul dintre cele mai mari grupuri din industria locală de procesare de carne, s-a extins în producţia agricolă şi a ajuns să controleze prin arendă peste 2.000 de hectare de teren arabil. Dezvoltarea diviziei de producţie de cereale a fost făcută cu discreţie având în vedere că reprezentanţii companiei nu au mai vorbit până acum despre proiectele pe această linie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO