ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
15.05.2014, 19:55 284

Topul celor mai importante ştiri de joi, 15 mai

INS confirmă optimismul din piaţă: România a avut o creştere economică de 3,8% pe primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Creşterea economică în trimestrul întâi, faţă de perioada similară a anului trecut, a fost de 3,8%, în marja de estimare a anliştilor. Faţă de trimestrul patru, creşterea economică a fost de 0,1%, a anunţat INS. Mai multe detalii aici.

Britanicii de la RBS sunt hotărâţi să plece din România şi caută cumpărător pentru businessul rămas

Grupul britanic RBS, controlat încă de stat după cinci ani de criză, se pregăteşte să vândă sucursala care i-a rămas în România şi a mandatat firma de consultanţă PwC să facă demersuri pentru găsirea unei bănci care să preia portofoliul rămas de clienţi sofisticaţi/multinaţionale, afirmă surse de pe piaţă. Mai multe detalii aici.

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, contrazice Parchetul: Este vorba de poliţe valabile, nu sunt poliţe false. Clienţii Omniasig nu vor fi afectaţi

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a declarat joi că poliţele de asigurare care fac obiectul anchetei autorităţilor sunt valabile, iar clienţii Omniasig nu vor avea de suferit, contrazicând astfel declaraţiile oficiale din partea Parchetului Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICC Mai multe detalii aici.

Cezar Rapotan, afaceri de 340 de milioane de euro cu Arabesque

Distribuitorul de materiale de construcţii Ara­besque, controlat de omul de afaceri Cezar Rapotan din Galaţi, a înregistrat anul trecut la nivel local o cifră de afaceri de 340 de milioane de euro, în scădere cu 3% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net al companiei s-a redus cu aproape 30%, până la 6,8 mil. euro. Mai multe detalii aici.

Energomontaj Bucureşti va folosi Estonia ca rampă de lansare pentru lucrări în ţările scandinave

Energomontaj Bucureşti SA, companie cu capital românesc şi afaceri de 90 mil. euro anual, specializată în lucrări de montaj şi mentenanţă pentru centralele electrice, va căuta să obţină tot mai multe proiecte în străinătate, după ce anul trecut exportul a reprezentat 25% din afaceri. Mai multe detalii aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO