ZF 24

Tony Blair va deveni consilier al Zurich Financial Services

28.01.2008, 18:18 15

Fostul premier britanic Tony Blair va deveni consilier al Zurich Financial Services, pe probleme legate in special de relatii internationale, a anuntat compania elvetiana de servicii financiare.

"Blair il va consilia pe directorul general operational al companiei Zurich, James Schiro, si ii va oferi asistenta in ce priveste evolutiile si tendintele in mediul international politic", se arata intr-un comunicat al asiguratorului.

Blair a ocupat functia de premier al Marii Britanii in perioada 1997-2007 si a fost numit, la 10 ianuarie, consilier al bancii americane JPMorgan pe probleme de politica globala.

Potrivit publicatiei americane Financial Times, Blair ar putea primi peste un milion de dolari pe an pentru activitatea sa la JP Morgan.

Blair, in varsta de 54 de ani, activeaza ca reprezentant al Uniunii Europene, Rusiei, Organizatiei Natiunilor Unite si Statelor Unite in negocierile de pace in Orientul Mijlociu.

Fostul premier a declarat pentru Finacial Times ca ar putea accepta in curand sa ocupe astfel de pozitii in cadrul unor companii din domenii diferite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO