ZF 24

Tipuri de iluminat pentru o casă de poveste: 4 moduri de a pune interiorul casei în lumina potrivită

Tipuri de iluminat pentru o casă de poveste: 4 moduri de...
27.12.2019, 15:11 875

Ethan Allen, Caracole şi Bernhardt - trei branduri americane de mobilier de lux - sunt prezente într-un magazin de 2.000 de metri pătraţi amplasat în centrul comercial Băneasa Shopping City din nordul Capitalei.

Sursă foto: https://selectdesign.ro/iluminarea-casei-4-moduri-de-a-pune-interiorul-in-lumina-potrivita/

Amenajarea locuinţei nu înseamnă doar mobilă şi obiecte decorative, o bună parte din atmosfera casei fiind construită chiar de iluminarea acesteia. Prin iluminare putem crea magie, rafinament şi eleganţă şi putem transforma casa într-un loc de poveste, atât timp cât ştim să punem în valoare interiorul locuinţei.

„Modul în care integrăm iluminarea la interior are strânsă legătură cu starea noastră de spirit, deoarece are un impact mare asupra percepţiei vizuale şi psihice. Folosirea potrivită a unui corp de iluminat sporeşte luminozitatea unui spaţiu şi creează o dispoziţie bună. În plus, iluminatul adaugă eleganţă, rafinament şi stil unui interior”, spune antreprenoarea Diana Şucu, care a adus pe piaţa locală, în urmă cu mai bine de şase ani, trei branduri de mobilier de lux - Ethan Allen, Caracole şi Bernhardt - pe care le operează sub umbrela Select Design by Diana Şucu. În 2018, businessul a ajuns la afaceri de 1,2 milioane de euro.

Pentru o iluminare corespunzătoare, antreprenoarea oferă câteva „sfaturi” şi enumeră 4 tipuri de iluminare pentru o casă de vis. Astfel că, ea spune că iluminarea ambientală dată de aplice creează o atmosferă specială, iar dacă adaugăm şi întrerupătoare cu dimmere, atunci putem controla lumina astfel încât să creăm atmosfera pe care ne-o dorim de fiecare dată.

„Iluminatul dat de veioze şi spoturi cu halogen evidenţiază elementele arhitecturale ale unei case, precum ar fi pereţii, o piesă de artă sau un tablou.”

De asemenea, iluminatul realizat cu ajutorul lustrelor şi candelabrelor este destinat în special blatului de lucru din bucătărie sau locului de luat masa. Acest tip de iluminat poate fi asociat cu succes luminilor de accent -veioze şi spoturi cu halogen-,  pentru a crea o atmosferă cu totul aparte.

„Iluminatul încastrat poate fi folosit în pardoseală şi tavan pentru a crea fascicule verticale de lumină. Toate corpurile de iluminat prezentate în acest articol sunt disponibile în showroom-urile noastre din Băneasa Shopping City (Ethan Allen, Caracole şi Bernhardt). Aici, designerii noştri sunt gata să îţi ofere tot sprijinul de care ai nevoie în a face alegerile potrivite pentru iluminarea casei”, spune Diana Şucu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO