ZF 24

Tinmar Energy, furnizor de gaze şi energie electrică, ia 95% din Intercereal, producător de cereale din Ialomiţa

Tinmar Energy, furnizor de gaze şi energie electrică,...

Autor: Florentina Niţu

26.06.2020, 15:40 1572

Tinmar Energy, cel mai mare business antreprenorial din energie, parte a grupului Tinmar, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, a devenit acţionarul majoritar al Intercereal, producător de cereale din Ialomiţa, cu 95% din acţiuni, potrivit confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.

Contacte de ZF, cele două companii nu au răspuns.

Compania Intercereal este specializată în servicii şi producţie agricolă, transport produse agricole, furnizare, comercializade de produse agicole şi servicii pentru procesare şi depozitare cereale şi seminţe oleaginoase, iar anterior acţionarul majoritar a fost Mediterranean Design Inc., o companie din Belize.

În luna primavara acestui an s-a făcut prima schimbare în structura acţionariatului companiei Intercereal, astfel că în luna aprilie Tinmar avea 40% din Intercereal, Mediterranean Design Inc. avea 59,98%, iar Interagro avea 0,01%, potrivit confidas.ro.

Intercereal a fost dezvoltat de Ioan Niculae, care controlează grupul Interagro şi derulează pe lângă agricultură şi afaceri în energie şi industria chimică, deţine prin mai multe companii 28.000 de hectare de teren agricol, conform informaţiilor furnizate anterior pentru ZF. Compania Intercereal avea în posesie, potrivit celor mai recente date, aproape 11.000 de hectare de teren.

Ioan Niculae a cesionat terenul pentru 49 de ani, fiind administrat de Agenţia Domeniile Statului.

În 2018, ultimul an pentru care există date disponibile, Intercereal a avut o cifră de afaceri de 123 mil. lei, plus 9% faţă de anul precedent, un profit net de 14,4 mil. lei şi un număr mediu de 250 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO