ZF 24

TIMES: Tandarei, orasul romanesc indepartat care fraudeaza sistemul de protectie sociala din Marea Britanie

TIMES: Tandarei, orasul romanesc indepartat care fraudeaza sistemul de protectie sociala din Marea Britanie
23.08.2009, 12:18 290

Politia britanica desfasoara, cu sprijinul unor ofiteri si avocati romani, o operatiune de amploare impotriva retelelor de romani care obtin fraudulos milioane de euro din sistemul de beneficii sociale britanic, relateaza cotidianul Times, in editia online de duminica.

In urma cu doua luni, 10 romani amarati au sosit la centrul de imigrari de pe aeroportul din Essex, care cereau bani din sistemul de beneficii si sistemul de taxe britanic. Potrivit politiei, ei erau doar o parte dintr-un grup de crima organizata care falsifica documente in incercarea de a obrtine compensatii de la statul britanic pe acest segment.

Conform publicatiei britanice, unii dintre suspecti au legaturi cu orasul Tandarei, cu o populatie de 15.000 de locuitori si o comunitate roma de circa 2.000 de persoane, unde, in ultimii cinci ani, au prosperat in mod inexplicabil cartiere altadata sordide.

Anchetatorii banuiesc ca prosperitatea este alimentata din trafic, infractiuni de strada si fraude in sistemul de asistenta sociala din Marea Britanie. Times indica si micul boom economic din localitate, unde 100 de vile au fost ridicate in ultimii ani iar strazile sunt circulate de automobile BMW si Land Rover cu numere de Marea Britanie.

Potrivit cotidianului, frauda din sistemul public de asistenta sociala este evaluata la 1 miliard de lire sterline anual, din care zeci de milioane de lire sterline se duc la crima organizata.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO