ZF 24

Thomas Ainscough, IT Security Officer Gunvor: Avem 200 de hackeri experţi, dar 5 milioane de copiatori

Thomas Ainscough, IT Security Officer Gunvor: Avem 200 de...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2016, 11:37 426

Numărul hackerilor experţi nu depăşeşte 200 la nivel mondial, dar pe lângă ei există circa cinci milioane de copiatori şi pentru a ne proteja de ei avem nevoie de ”soldaţi”, de specialişti în securitate informatică, a spus Thomas Ainscough - IT Security Officer, Gunvor, în cadrul Summitului Microsoft 2016.

”Securitatea datelor ar trebui să fie de interes şi pentru CEO, pentru management, nu doar pentru IT manager. De exemplu, este important să ştii că este esenţial să îţi inchizi calculatorul când pleci.  Facem multe campanii de conştientizare a acestor probleme. Testele de penetrare arată companiei în ce stadiu este, cât de sigurizată şi ce poate face pentru a acoperi zonele sensibile, care pot fi atacate”.

Thomas Ainscough spune că primele trei sfaturi pe care le are pentru companii vizează managementul parolelor şi mai exact  zona de identity managementde pentru că trebuie să fie foarte clar ce face fiecare angajat, doi, să nu fie prea sociabili, să nu aibă imediat incredere în cineva şi al treilea sfat se referă la privilege acces managment, respectiv drepturi de acces diferite persoanelor din echipă, configurarea foarte corectă a calculatorului pentru logarea userilor.

La rândul ei, Paula Januszkiewicz - Founder and CEO al CQURE a precizat că cea mai mare problemă actuală în zona de securitatea datelor sunt atacurile de tip ransomware, care pot avea loc oriunde, în orice ţară, la orice companie.

”Securitatea informatică trebuie să pornească de la vârful companiei, dar din păcate de multe ori este un subiect despre care oamenii discută, dar lipseşte conştientizarea reală a problemelor.  În acest moment, 89% dintre companii care au fost virusate nu aveau un sistem de securitate implementat”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO