ZF 24

Tender susţine că se află în negocieri pentru preluarea pachetului majoritar la două companii aeriene din Africa

Ovidiu Tender a înfiinţat compania  Ten Airways în 2009 şi îl are ca partener pe Nicolae Petrişor, 57 de ani, cel care îl reprezenta la începutul anilor 2000 în consiliul de administraţie al companiei de asigurări ARDAF.

Ovidiu Tender a înfiinţat compania Ten Airways în 2009 şi îl are ca partener pe Nicolae Petrişor, 57 de ani, cel care îl reprezenta la începutul anilor 2000 în consiliul de administraţie al companiei de asigurări ARDAF.

Autor: Mirabela Tiron

04.12.2013, 00:08 187

Omul de afaceri Ovidiu Tender, care conduce un grup de firme cu afaceri în domeniul explorărilor geologice, petroliere şi de gaze, farma, construcţii şi turism, spune că este în negocieri pentru preluarea pachetului majoritar la două companii aeriene naţionale din Africa.

„Vrem să intrăm acţionari majoritari în două companii aeriene naţionale din două state africane. Am încheiat acorduri, dar încă nu am finalizat procesul. Este vorba de o investiţie de milioane de euro“, a spus omul de afaceri Ovidiu Tender pentru ZF, menţionând că va putea dezvălui amănunte despre ce companii este vorba după ce se va finaliza tranzacţia.

Tender nu a precizat ieri care sunt cele două state afircane şi nu a spus nici valoarea exactă a bugetului de investiţii.

În prezent omul de afaceri deţine compania aeriană TEN Airways, cu nouă avioane, care operează în sistem charter şi în sistem ACMI (închirierea aeronavelor cu tot cu echipaj şi celelalte servicii, pentru a opera în numele companiei care preia aeronava) în ţări din Europa, Asia şi Africa. Printre clienţii companiei de pe continentul african se numără Air Senegal, Rwanda Air, Air Ivoire, iar din Europa compania românească Blue Air, Aegean Airlines, Dubrovnik Airline şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO