ZF 24

Tenaris Silcotub investeşte peste 15 mil. $ să-şi facă universitate

Tenaris Silcotub investeşte peste 15 mil. $ să-şi...

Autor: Adrian Cojocar

28.11.2013, 22:36 5914

Producătorul de ţevi Te­naris Silcotub Zalău, deţinut de liderul mondial în domeniu cu ace­laşi nume, a demarat o investiţie în valoare de circa 15 - 18 milioane de dolari pentru construcţia unei uni­versităţi pe platforma companiei de la Zalău unde urmează să fie trimişi la specializare angajaţii societăţii pen­tru formarea profesio­nală continuă.

„Vrem să creăm un mediu plăcut pentru angajaţii noştri şi unde aceştia pot să înveţe şi să continue să se dez­volte pe plan profesional. Tenaris are universităţi ca aceea care ur­mează să fie construită în Ro­mânia în Italia, Mexic, Argentina şi SUA. Sunt di­ferite, dar conceptul este acelaşi peste tot“, spune Mi­chele Della Briotta, preşedintele Tenaris Silcotub Zalău.

Compania a inaugurat recent o investiţie de circa 50 de milioane de dolari într-o linie premium de finisare a ţevilor. De la preluarea fabricii de la Zalău în 2004 şi până în prezent Tenaris a investit în com­pa­nie circa 300 de milioane de dolari, din care mai mult de jumătate în ultimii trei ani.

Silcotub este cea mai profitabilă şi în acelaşi timp cea mai valo­roa­să companie românească din secto­rul siderurgic, în 2012 dublându-şi pro­fitul, care a ajuns la 231 de mi­lioa­ne de lei (52 mil. euro) după un avans de 15,5% al afacerilor, la 1,66 de mi­liarde de lei (375 mil. euro).

Silcotub este evaluată la 413 mi­lioane de euro conform anuarului „Top 100 cele mai valoroase compa­nii din România“ realizat de ZF în parteneriat cu casa de investiţii Ca­pi­tal Partners, peste valoarea Ar­celorMit­tal Galaţi, cea mai mare com­panie siderurgică după cifră de afa­ceri, care a fost evaluată la 398 de milioane de euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO