ZF 24

Tarom introduce un nou sistem de vânzare: Biletele de avion se vor putea rezerva de pe telefonul mobil

Foto Octav Ganea

Foto Octav Ganea

Autor: Mirabela Tiron

23.09.2013, 20:23 804

Biletele de avion ale Tarom vor pu­tea fi rezervate şi achiziţionate şi de pe telefoanele mobile dotate cu sisteme de operare iOS, Android sau Windows Phone, potrivit oficialilor companiei.

„Întrucât accesarea motorului de rezervări pentru telefoane mobile se face utilizând un browser standard de internet, nu mai este necesară instalarea unei aplicaţii dedicate pe smartphone“, potrivit oficialilor companiei Tarom. Pasagerii companiei pot rezerva de pe mobil şi în cazul în care dispun de o conectivitate slabă, respectiv viteză redusă de acces la internet.

„Plata călătoriei se efectuează online utilizând o soluţie profesională dedicată, ce garantează securitatea datelor trimise prin reţeaua mobilă de date. La sfârşitul procesului de rezervare, pasagerii primesc, la adresa de e-mail indicată în cursul rezervării, atât confirmarea călătoriei, cât şi biletul electronic emis online în urma confirmării plăţii.“

Compania aeriană de stat Tarom, la care a fost instituit management privat în noiembrie anul trecut, a finalizat primele şase luni din acest an, sub conducerea lui Heinzmann ca director executiv, cu pierderi de 63 milioane lei (14,3 mil. euro), la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi venituri mai mari cu 7%, până la 534 milioane de lei (121 milioane de euro), potrivit datelor furnizate în august de companie. Rezultatele sunt mai bune decât cele prognozate în planul de management, mai arată documentul cu bilanţul companiei la şase luni.

Mai mult, compania aeriană a lansat noi curse pe rutele Bucureşti-Dublin, Iaşi-Bologna, Iaşi-Torino, Iaşi-Londra, Bucureşti-Praga şi Cluj-Praga. Tarom are zboruri în 42 de destinaţii, din care 9 sunt interne.

Tarom este prima companie de stat care a trecut sub management privat. Consiliul de administraţie este format din bancherul Dan Pascariu, fostul astronaut Dumitru Prunariu, Valentin Macec, fost consilier al lui Ovidiu Silaghi, fostul ministru al transporturilor Ciprian Ladunca, director financiar şi vicepreşedinte al Metlife Alico România, omul de afaceri Marius Ghenea, proprietarul magazinelor online PC Fun şi PC Garage, şi Nicolae Demetriade, un fost şef al Tarom (care l-a înlocuit în mai în consiliu pe fostul ministru al mediului de afaceri Lucian Isar).

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO