ZF 24

Tariceanu: Romania este bolnavul Europei. Nu avem nevoie de un guvern de bocitoare

20.03.2009, 15:38 21

Calin Popescu Tariceanu sustine ca Romania este in criza, dar nu o criza asa cum e ea prezentata de guvern ci intr-o criza de idei, a lui Traian Basescu si a "Guvernului sau marioneta".

Tariceanu a sustinut ultimul discurs in fata Congresului PNL care isi alege la aceasta ora un nou presedinte, pozitie pentru care candideaza Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu.

Iata principalele puncte ale discursului lui Tariceanu:

- Romania este bolnavul Europei iar PNL nu trebuie sa accepte abuzul de putere al lui Traian Basesc si a guvernului sau care, prin masurile pe care le iau, accentueaza criza economica.

- Economia nu se simte prea bine iar cel care trebuie sa o vindece este PNL.

- "Juristul" Emil Boc, "inginerul sef" Gheorghe Pogea si presedintele marinar Traian Basescu au cazut in genunchi in fata FMI.

- Traian Basescu si guvernul sau de buzunar pun in pericol viitorul Romaniei.

- Cata vreme am fost prim-ministru am introdus cota unica, am avut cea mai mare crestere din istoria moderna a Romaniei, am dublat salariile si pensiile.

- E pacat sa stam pe margine si sa asistam cum un guvern incompetent si mincinos distruge ceea ce am construit in patru ani.

- Va cer votul ca impreuna sa luptam pentru viitorul economic al Romaniei. In Romania exista o criza economica grava, care e o criza de idei a lui Traian Basescu si a guvernului sau marioneta.

- Din prima zi, acest guvern nu a facut decat sa se planga. Nu avem nevoie de un guvern de bocitoare care sa conduca Romania si care sa justifice majorarea taxelor invocand criza.

- Nu am acceptat sa participam la guvernare pentru ca, daca eram acum la guvernare, eram marionetele lui Traian Basescu.

- PNL va reveni la guvernare dar se va intoarce pe usa din fata si nu pe usa din dos.

- Daca voi fi ales presedinte al PNL, voi candida la alegerile prezidentiale pentru ca Romania are nevoie de un presedinte care stie economie, nu de unul care nu intelege economia.

- Avem nevoie de un presedinte care sa infrunte criza, nu care sa se ascunda in spatele ei.

- Pentru toate acestea va cer increderea pentru a-l infrunta pe Traian Basescu, opunandu-ma tendintelor lui dictatoriale.

- PNL este partidul prosperitatii si este partizanul infocat al sustinerii clasei de mijloc.

- Ca presedinte al Romaniei, voi colabora cu guvernul, dar nu-l voi subjuga, cum face Basescu

- Odata ajuns la guvernare, PNL va face din Romania a saptea putere economica a Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO