ZF 24

Tăriceanu decide să îi excludă din ALDE pe Meleşcanu şi pe cei trei miniştri propuşi în Guvern

Tăriceanu decide să îi excludă din ALDE pe Meleşcanu...

Autor: Alexandru Costea

13.09.2019, 16:49 74

ALDE a transformat şedinţa informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă din partid, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calităţii de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu şi drept consecinţă, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a şedinţei ALDE, obţinută de MEDIAFAX.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat şi dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, şi ALDE Prahova, condusă de Graţiela Gavrilescu, cât şi revocarea lui Alexandru Băişanu din funcţia de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

„Propune către Biroul Politic Central dizolvarea birourilor politice teritoriale şi demiterea preşedinţilor acestora la filialele ALDE Dolj, Prahova, conform art 75 lit. m) din Statutul ALDE. Propunere pentru revocarea domnul Alexandru Băişanu din funcţia de preşedinte interimar al filialei ALDE Suceava, conform art 75 lit n din Statutul ALDE”, conform sursei citate.

Reuniunea restrânsă a ALDE, vineri la Parlament, a avut loc în contextul în care ultimele mişcări de pe scena politică au constat în oameni de bază din ALDE, cum ar fi Graţiela Gavrilescu au decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu au solicitat convocarea Congresului.

Printre filialele care cer organizarea Congresului se numără ALDE Dolj, ALDE Prahova şi liderul ALDE Oradea.

Pe lângă Graţiela Gavrilescu au fost nominalizaţi în Guvern Alexandru Băişanu, la portofoliul Energie şi Ion Cupă pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales marţi, la şefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcţie din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO