Caută doar în titlu
ZF 24

Tablouri în valoare totală de peste 500.000 de lei, scoase la licitaţie marţi, la casa Alis

Vedetele evenimentului de marţi vor fi două tablouri semnate de Charles-Francois Daubigny, respectiv Samuel Mutzner. Primul dintre acestea, "Peisaj", un ulei pe hârtie lipită pe pânză, semnat dreapta jos cu negru "Daubigny", are valoarea minimă estimată de 280.000 de lei. Lucrarea provine dintr-o importantă colecţie bucureşteană, de sorginte antebelică. Achiziţia tabloului a fost efectuată la Paris, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Cea de-a doua lucrare-vedetă a licitaţiei Alis de marţi este tabloul "Grădina publică", de Samuel Mutzner, un ulei pe pânză estimat la 220.000 de lei.

Printre operele de artă care vor mai fi scoase la licitaţie se numără "Femeie la oglindă", de Corneliu Baba (estimare minimă - 25.000 de lei), "Lacul Mogoşoaia", de Ion Musceleanu (estimare minimă - 4.000 de lei), "Grădina suspendată", de Ion Alin Gheorghiu (estimare minimă - 16.000 de lei), "Veneţia", de Sava Hentia (estimare minimă - 8.000 de lei), "Privind marea", de Ion Mirea (estimare minimă - 4.500 de lei), "Peisaj", de George Tomaziu (estimare minimă - 8.000 de lei) şi "Peisaj dobrogean", de Dumitru Ghiaţă (estimare minimă - 16.000 de lei).

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.