ZF 24

Tabără: 80% din pieţele agroalimentare aparţin speculanţilor

Autor: Mediafax

21.07.2011, 17:07 89

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat joi că 80%din pieţele agroalimentare sunt deţinute de speculanţi, iar înmulte oraşe din ţară anumite grupuri de persoane percep "ciubucuri"producătorilor, pentru a le permite accesul în pieţe.

"80% din pieţe aparţin speculanţilor. (...) Eu nu pot să-i dauniciodată dispoziţie unui primar de sector să îşi organizeze piaţa,nu pentru intermediari şi speculanţi, cum e acum, ci pentruproducători", a spus Tabără, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

De asemenea, el a adăugat că în marile oraşe din ţarăproducătorii trebuie să dea "ciubucuri" unor grupuri de persoanepentru a putea vinde în pieţe.

"Au început, inclusiv la pieţele de gros făcute de noi, să seinstaleze grupuri care percep producătorilor agricoli ciubucuri casă îi lase să intre în pieţe. În acest fel, clar lucrurile nu vorfuncţiona ca lumea", a mai spus Tabără.

Ministrul a arătat că nici dezvoltarea pieţelor volante nu esteo soluţie în acest context, dacă nu se asigură toate condiţiile deigienă necesare funcţionării.

Totodată, Tabără a menţionat că, pentru rezolvarea acesteisituaţii, producătorii agricoli ar trebui să se asocieze şi să îşiînfiinţeze propriile pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO