ZF 24

"Super Luna" a putut fi observată noaptea trecută. Cum s-a văzut fenomenul inedit în lume. GALERIE FOTO

Rio de Janeiro, BRAZILIA

Vedeţi cum arată fenomenul de "Super Luna". Galerie FOTO

Autor: Madalina Cerban, Ana Obretin

11.08.2014, 13:22 706

Fenomenul astronomic de Lună plină la perigeu - cunoscut în ultimii ani sub denumirea pompoasă de "Super Lună" -, când satelitul natural al Pământului s-a aflat la o depărtare de 356.896 de kilometri de Terra, a putut fiobservat în noaptea de duminică spre luni.

 Potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", fenomenul a putut fi observat duminică, începând cu ora 21.12.

"Super Luna" reprezintă acel fenomen astronomic care constă în suprapunerea fazei de Lună plină/ Lună nouă cu poziţia satelitului la perigeul - punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbita satelitului - traiectoriei sale circumterestre.

"Super Lună" este un termen nou introdus în astronomia modernă şi a fost inventat de astronomul Richard Nolle în 1979. Termenul, foarte pompos, a devenit foarte popular în ultimii ani. Anterior, astronomii numeau acest fenomen pur şi simplu "Lună plină la perigeu", respectiv "Lună nouă la perigeu

Citiţi articolul integral pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO