ZF 24

Subscrierile asigurărilor de locuinţe au crescut cu 5,5% în 2019, până la aproape 530 milioane de lei. Primele subscrise pe segmentul asigurărilor de locuinţe facultative au înregistrat o creştere de 6%, în timp ce asigurările obligatorii de locuinţe au crescut cu aproape 4%

Sursa foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock

Autor: Mircea Nica

16.04.2020, 18:00 88

Volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de locuinţe, atât obligatorii, cât şi facultative, au ajuns în 2019 la o valoare de aproape 530 mil. lei, în creştere cu 5,5% com­pa­rativ cu anul 2018, po­trivit datelor ra­portate de Autoritatea de Supra­ve­ghe­re Finan­ciară (ASF).

Din volumul total al sub­scrierilor pe seg­men­tul asigurărilor de lo­cuinţe, asigurările de lo­cuinţe facultative repre­zin­tă aproape 70%, cu sub­scrieri de 370,5 mil. lei la finalul anului 2019, în creştere cu 6% faţă de anul 2018.

Asigurările facul­ta­tive de locuinţe repre­zin­tă o măsură în plus de siguranţă prin care ori­cine se poate asigura îm­po­triva mai multor ris­curi, nu doar cutre­mur, inun­daţii şi alu­ne­cări de teren. Cu toate acestea, din anul 2012 asi­gurarea facul­tativă pen­­tru lo­cuin­ţă nu poa­te fi achizi­ţio­nată fără o asi­gurare obli­gatorie, iar creşterea în­re­gistrată pe seg­men­tul asigu­ră­rilor faculta­ti­ve şi obli­ga­torii de locu­in­ţe cu­mu­lat este relativ mică comparativ cu poten­ţialul care există.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO