ZF 24

SUA solicita reluarea negocierilor de liberalizare a comertului mondial

15.04.2007, 17:38 14

Una din cele mai bune modalitati de combatere a saraciei ar fi reluarea rundei de negocieri de la Doha, privind liberalizarea comertului mondial, a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Henry Paulson, citat de Reuters.

"Trebuie sa grabim negocierile comerciale, inclusiv finalizarea cu succes a Rundei de la Doha, pentru a mentine cresterea economica", a afirmat Paulson, intr-un discurs prezentat comitetului pentru dezvoltare al Bancii Mondiale.

Finalizarea negocierilor comerciale ar oferi beneficii statelor dezvoltate, dar ar spori, de asemenea, sansele de crestere a prosperitatii tarilor in curs de dezvoltare.

"Cea mai buna modalitate de a reduce saracia si de a majora standardele de viata este cresterea deschiderii, astfel incat populatia sa poata beneficia de expansiunea economiei globale", a precizat oficialul american.

Runda de negocieri de la Doha a fost intrerupta la mijlocul anului 2006, pe fondul disputelor referitoare la protectia acordata sectorului agricol.

Negociatorii au solicitat reluarea discutiilor inainte de sfarsitul lunii iunie, cand vor expira prerogativele care ii permit presesintelui american, George W. Bush, sa negocieze acorduri comerciale pe care Congresul trebuie sa le aprobe sau le respinga fara modificari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO