ZF 24

SUA preseaza bancile sa isi refaca rezervele de capital

25.04.2009, 13:04 12

Oficialii guvernului american au cerut bancilor americane sa isi refaca rezervele de capital, au declarat pentru WSJ persoane apropiate situatiei.

Cererea vine dupa ce guvernul american a supus cele mai importante 19 banci americane unor teste de stres pentru a vedea in ce masura acestea ar reusi sa faca fata caderii economiei.

Desi identitatea bancilor carora li s-a cerut acest lucru nu a fost facuta public, analistii considera ca printre acestea s-ar afla banci regionale cu expuneri puternice pe piata imobiliara.

Oficialii guvernamentali considera ca majoritatea bancilor care au nevoie isi pot imbunatati rezervele de capital fara a fi neaparata nevoie de fondurir guvernamentale.

O asemenea operatiune poate fi realizata cu ajutorul fondurilor primite de la investitorii privati sau prin convertirea investitiilor guvernamentale in banci intr-un nou tip de titluri care ar putea ajuta bancile in cazul unor noi pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO