ZF 24

SUA - Ce aduce nou administratia Obama prin reforma sistemului medical?

SUA - Ce aduce nou administratia Obama prin reforma sistemului medical
22.03.2010, 14:38 106

Cel mai important pachet de reforma a sanatatii aprobat deCongresul american din 1965 pana in prezent a devenit realitate,dupa ce Camera Reprezentantilor a votat, in urma cu cateva ore,pachetul de legi privind sistemul de asistenta medicala -prioritatea nr.1 a administratiei Obama in planul politiciiinterne.

Spre exemplu, americanii (cu exceptia indienilor americani, aimigrantilor ilegali si a persoanelor aflate in inchisoare) vor fiobligati sa cumpere o "asigurare minima esentiala" pentru ei sipentru copiii lor, fie prin intermediul angajatorului, fie pe contpropriu, prin institutia "burselor de asigurari" (SHOP Exchanges -Small Business Health Options Programs).

Cei cu venituri sub 44.000 de dolari pe an (88.000 pentru ofamilie de 4 persoane) se califica pentru ajutor, dupa un sistem decalcul care ofera subventii cu atat mai mari cu cat veniturile suntmai mici. Subventia va fi primita direct de asigurator.

Finantarea sistemului a fost un alt subiect de controversa,tinand cont ca una dintre surse va fi contributia americanilor carecastiga peste 200.000 de dolari pe an - 3,8% din veniturile anualeobtinute din investitii (dobanzi, dividende, chirii).

Cititi mai multe despre sistemul medical din SUA si desprereformele adoptate pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO