ZF 24

Studiu al Academiei de Studii Economice, din Bucureşti: preţul de vânzare al apartamentelor din Bucureşti a crescut cu 1% în T4/2014

Autor: Cristi Moga

17.02.2015, 13:01 306

Preţul median de tranzacţionare al apartamentelor din Bucureşti a cres­cut în ultimul trimestru al anului trecut cu aproape 1%, până la 947 de euro/metrul pă­trat, potrivit raportului de piaţă AEEF MLS Market Report, realizat de Departa­men­tul de Analiză şi Eva­luare Economico-Financiară din cadrul ASE Bucureşti pe baza infor­ma­ţiilor furnizate de Serviciul de Listare Mul­tiplă Flexmls România.

Acesta este un prim raport care anali­zează evoluţia preţurilor din Bucureşti din perspec­tiva valorilor de tranzacţionare ob­ţinute de la vânzători şi agenţi imobiliari, în studiu fiind cuprinse 10.700 de tranzacţii realizate în ultimii doi ani.

În ultimul trimestru al anului trecut, pre­ţurile de tranzacţionare din Bucureşti variau între 840 de euro/mp în zona Berceni - Apă­rătorii Patriei şi ajungeau la 1.467 de euro/mp în zona Cotroceni, potrivit stu­diului citat, care a împărţit Bucureştiul în 24 de zone.

Faţă de trimestrul trei din 2014, pre­ţurile pe metrul pătrat au crescut în 14 dintre cele 24 de zone analizate, cele mai impor­tante aprecieri fiind consemnate în Cotro­ceni (40,1%) şi Primăverii - Aviatorilor (13,3%), două zone de lux din Bucureşti. În schimb, într-o serie de cartiere secundare precum Titan, Militari, Drumul Taberei sau Rahova tendinţa de scădere a preţurilor s-a menţinut şi în ultimul trimestru al anului trecut, direcţie reflectată şi din evoluţia Indicelui Imobiliar al ZF, care analizează oferta de apartamente vechi cu trei camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO