ZF 24

Studiu: 42% dintre antreprenorii români spun că ar pune afacerea pe primul plan, în cazul unui conflict între nevoile familiei şi cele de business

Studiu: 42% dintre antreprenorii români spun că ar pune...

Autor: Roxana Rosu

17.03.2017, 11:20 57

Circa 40% dintre antreprenorii români spun că, în situaţia în care resursele financiare nu ar fi suficiente pentru a acoperi în totalitate nevoile familiei şi ale afacerii, ar pune afacerea pe primul plan, potrivit studiul EY - „Barometrul afacerilor de familie din România”, ediţia 2017.

De asemenea, cei mai mulţi dintre românii care conduc afaceri de familie (57%) ar ajusta atât nevoile familiei, cât şi pe cele ale afacerii, în aşa fel încât ambele să aibă parte de resurse pentru susţinere şi creştere.

”Afacerile de familie de succes răspund acestei provocări prin crearea unor structuri de guvernanţă care stabilesc ce măsuri să fie luate în momentul în care apar neînţelegeri sau conflicte între familie şi business; e important ca aceste structuri să existe înainte ca situaţiile de mai sus să aibă loc”, se arată în studiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO