ZF 24

Stroe: Industria auto locala ar putea ajunge in 2010 la 650.000 de masini/an

04.09.2007, 16:09 15

Industria auto romaneasca ar putea ajunge la o productie de 650.000 de autovehicule in anul 2010, daca Uzina Daewoo Craiova va fi privatizata rapid, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

"Romania poate avea 650.000 de autovehicule fabricate in 2010, daca se clarifica situatia de la Automobile Craiova. Uzina poate produce 300.000 de autovehicule pe an, in maxim 18 luni, daca se doreste aceste lucru", a spus Stroe.

El a adaugat ca in procesul de privatizare, accentul nu trebuie pus pe pretul de vanzare.

"Acum se procedeaza gresit cand se tot vorbeste ca o vindem prea ieftin. Uzina Daewoo are un potential foarte mare. Cred ca a trecut momentul cand se punea problema cu cat o vindem. Nu cunosc detaliile ofertei, dar, daca as fi in comisia de privatizare, as pune conditii pentru cel putin zece ani de acum incolo, daca oferta este slaba", a adaugat Stroe.

El a precizat ca situatia financiara delicata a grupului american Ford nu are de ce sa influenteze activitatea din Romania.

"Nu toate fabricile care produc pentru Ford in lume sunt profitabile. In plus, Romania are avantajul ca se va mentine un ecart de costuri salariale intre romani si vest-europeni pentru mult timp de acum incolo", a mai spus Stroe. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO