ZF 24

Stere Farmache va fi noul prim vice-presedinte al Alpha Bank

Stere Farmache va fi noul prim vice-presedinte al Alpha Bank
23.12.2008, 17:31 44

Stere Farmache, 52 de ani, va prelua de la 1 ianuarie postul de prim vice-presedinte executiv al Alpha Bank Romania. El va fi totodata si membru al Consiliului de Administratie al bancii.

"Din propunerile de colaborare pe care le-am primit am acceptat sa ma alatur unei echipe dinamice, de profesionisti. Principalele atributii directe in cadrul Alpha Bank vor acoperi trezoreria, investment banking, departamentul de compliance si sectorul de corporate banking", a explicat pentru ZF Stere Farmache.

El a cumulat pana saptamana trecuta functiile de presedinte si director general al Bursei de Valori Bucuresti. Decizia de a se retrage din functia de director general al Bursei, pe care o detinea de 14 ani, a surprins intreaga piata. Farmache a pastrat functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei (pe care o detine din 2007), motivand renuntarea la atributiile executive prin necesitatea separarii forurilor de conducere, in vederea listarii.

"Am colaborat cu domnul Farmache timp de sase ani la Bursa de Valori Bucuresti si sunt bucuros ca vom lucra din nou impreuna. Sunt convins ca expertiza sa va aduce un plus unei echipe deja consolidata in piata", a precizat pentru ZF Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank Romania.

Grecii de la Alpha Bank au fost printre primii investitori straini care au intrat pe piata bancara locala, la mijlocul anilor nouazeci. Alpha Bank Romania este in prezent in topul primilor zece jucatori din sistem, cu credite in sold de 4 miliarde de euro, la sfarsitul lui septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO