ZF 24

Statul şi-a angajat consultanţi pentru vânzarea Romtelecom

Foto: Adrian Stoicoviciu

Foto: Adrian Stoicoviciu

Autor: Adrian Seceleanu

19.12.2013, 21:12 1133

Un consorţiu condus de Swiss Capital - cel mai mare broker de pe bursa locală - va fi consultantul statului în vânzarea pachetului de 46% din acţiunile Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori de comunicaţii locali, po­trivit unui anunţ al Ministerului Societăţii Informaţionale, in­stituţia care gestionează acest proces.

Din consorţiu mai fac parte banca elveţiană de investiţii UBS, Muşat & Asociaţii - una dintre cele mai mari case locale de avocatură - şi BT Securities - firma de brokeraj a Băncii Transilvania.

Oferta rivală depusă de Deutsche Bank şi Raiffeisen Capital a fost descalificată de MSI pentru că nu a inclus toate documentele necesare, potrivit instituţiei.

Consultanţa juridică pentru minister este asigurată de avocaţii de la Bulboacă şi Asociaţii.

Consorţiul condus de Swiss Capital nu va încasa un ono­ra­riu fix, ci doar un comision de succes dacă vânzarea acţiu­nilor este finalizată. Comisionul de succes este de 2,085% cu TVA din profitul statului din vânzarea acţiunilor. Statul consideră profit diferenţa dintre valoarea nominală a acţiunilor Romtelecom, de 146,6 mil. lei (30,5 mil. euro) şi suma pe care o va încasa la finele procesului.

În acest moment, principalele două opţiuni pe care le are statul român sunt fie vânzarea acţiunilor către grupul german Deutsche Telekom, fie listarea pe bursă, potrivit informaţiilor de pe piaţă. Grupul german este acţionarul majoritar al grupului elen OTE, care controlează la rândul său Romtelecom.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO